Καμία σχέση με οπορτουνιστές και διασπαστές
Σίμος Χ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/04/2013

Ξεκάθαρη θέση εναντίον οποιασδήποτε μορφής συμμαχίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς έχει ο 58χρονος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο νέος γενικός γραμματέας που εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή, όπως αυτή προέκυψε από τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή μία μέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ως προς το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου, υπενθυμίζεται πως, με βάση το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί επισήμως, το συνέδριο θα έληγε την Κυριακή με τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την Κεντρική Επιτροπή. Αυτό άλλωστε προκύπτει κι από το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου “Ριζοσπάστη” για το θέμα του συνεδρίου, το οποίο είχε τίτλο “Ολοκληρώνεται σήμερα το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ”. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το ΚΚΕ, κατά τη συνεδριακή διαδικασία, η οποία είχε ξεκινήσει το πρωί της περασμένης Πέμπτης, τον λόγο πήραν 77 σύνεδροι, ενώ το νέο πρόγραμμα του κόμματος, το νέο καταστατικό και η πολιτική απόφαση του συνεδρίου ψηφίστηκε ομόφωνα. Σε ό,τι αφορά την απόφαση, υπογραμμίζεται πως η Λαϊκή Εξουσία, το μετωπικό σχήμα με το οποίο θα πορευτεί το ΚΚΕ στο επόμενο διάστημα, έχει στόχο τη συγκρότηση συμμαχιών μόνο στο κοινωνικό επίπεδο. Να σημειωθεί πως η απερχόμενη γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρέμεινε στο τιμόνι του κόμματος για 22 χρόνια, θα παραμείνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Επικεφαλής της Κ.Ο. παράταξης η Αλ. Παπαρήγα

 

Ούτε λόγος για συνεργασία με ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΣΥΝ

Σ' ό,τι αφορά το θέμα των συμμαχιών, θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τον προσυνεδριακό διάλογο που διεξήχθη μέσα από τον “Ριζοσπάστη”, κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καλλιθέα, ο Δ. Κουτσούμπας είχε ξεκαθαρίσει πως "δεν υπάρχει βάση συνεργασίας με κόμματα που προέκυψαν από διάσπαση οπορτουνιστική από το Κόμμα μας, όπως είναι σήμερα το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ο ΣΥΝ, όλος ή ένα τμήμα του, το Αριστερό Ρεύμα ή το Μέτωπο του Αλαβάνου, πιθανόν άλλα νέα κόμματα που μπορεί να προκύψουν -και δεν αποκλείεται τίποτα- από διαγραμμένους τα τελευταία χρόνια, μόνα τους ή σε συνεργασία με άλλους. Όπως το νέο σχήμα που εκκολάπτεται με ομάδες του Λαφαζάνη, του Αλαβάνου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλων διαγραμμένων από το Κόμμα". Εξάλλου, στο βιογραφικό του νέου γραμματέα του ΚΚΕ που διένειμε το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι "στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της Κ.Ο. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της Κ.Ε., δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στον ΣΥΝ".

 

Η Νέα Κεντρική Επιτροπή

Με απόφαση του 19ου Συνεδρίου, η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ περιλαμβάνει 63 μέλη, 14 λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη Κ.Ε., η οποία είχε εκλεγεί από το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο είχε διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2009. Στη νέα σύνθεση του οργάνου δεν μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Μαυρίκος, πρώην βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Μεντρέκας, υπεύθυνος για το Γραφείο Τύπου, και ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος δεν έθεσε υποψηφιότητα για το όργανο. Τα μέλη του οργάνου είναι τα παρακάτω:

Αβραμόπουλος Κώστας, Αλέπης Πέτρος, Αρβανιτάκης Δημήτρης, Αρβανιτάκης Διονύσης, Βαγενάς Ελισσαίος, Βαρδαλής Σάκης, Γκιόκας Γιάννης, Γκιώνης Θέμης, Γόντικας Δημήτρης, Δημουλάς Τηλέμαχος, Ζάχαρης Δημήτρης, Ζιώγας Κώστας, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Κανταρτζής Αχιλλέας, Καπέτη Θεανώ, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κατροδαύλη Ελένη, Κατσώτης Χρήστος, Κουμπούρης Δήμος, Κουρκούνης Νίκος, Κουτσούμπας Δημήτρης, Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, Κωτσαντής Σήφης, Λαμπρινού Μαρία, Λουκάς Στέφανος, Λυμπερίδης Ζήσης, Μαΐλης Μάκης, Μαμάης Βασίλης, Μανουσογιαννάκης Γιάννης Μανωλάκου Διαμάντω, Μαρίνος Γιώργος, Μαρούδας Ρίζος, Μηλιαρονικολάκη Ελένη, Μπασδέκης Κώστας, Μπάτσικας Κώστας, Μπέλλου Ελένη, Μπούτας Βαγγέλης, Νταγκουνάκης Γιώργος, Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, Παντελάκη Ελπίδα, Παπαδάκης Κώστας, Παπαδόπουλος Μάκης, Παπαλεωνίδας Δημήτρης, Παπαρήγα Αλέκα, Παπασταύρου Κύριλλος, Παρασκευάς Κώστας, Παφίλης Θανάσης, Πέρρος Γιώργος, Πρωτούλης Γιάννης, Ράζου Λουίζα, Σκιαδιώτης Γιώργος, Σοφιανός Νίκος, Τασιούλας Γιάννης, Τζαβάρας Δημήτρης, Τζίμας Θανάσης, Τούσσας Γιώργος, Τσατσούλη Τασία, Τσιαπλές Τάσος, Τσιμπόγλου Σάββας, Φειδάκη Καίτη, Χαρίτος Γιώργος, Χιώνης Θοδωρής, Χριστάνης Νίκος.

 

Έκλεισε την πόρτα στον Αλ. Τσίπρα

“Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα και μόνο στόχο: να εξασφαλίσει την έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από τη βαθιά της κρίση φορτώνοντας τα βάρη στον λαό, με οδηγό τον ευρωμονόδρομο”, υπογράμμισε το ΚΚΕ, απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απηύθυνε, από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, προσκλητήριο προς το ΚΚΕ, σημειώνοντας: “Να γίνει πραγματικότητα ο καημός της πλειοψηφίας των κομμουνιστών. Και αυτός ο καημός δεν είναι άλλος από την ενωτική δράση και παρουσία της Αριστεράς για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου”.

Στη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δ. Βίτσας, προς τον νέο γεν. γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως, "παρά τις υπαρκτές διαφορές, τα κόμματά μας είναι ταγμένα στη συνεχή και συνεπή υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Κατά συνέπεια, μπορούμε, και υποχρεούμαστε, να αναπτύξουμε κοινές δράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, πράγμα που αποτελεί αγωνιώδες αίτημα του κόσμου της Αριστεράς".

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton