Το Δημόσιο θέλει μεταρρυθμίσεις, όχι απολύσεις
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/04/2013

Την ανάγκη να τελειώνει το παραμύθι με τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ένα νοσοκομείο που αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού, σε μια συγκυρία που η τρόικα φέρεται να ζητεί την απόλυση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων ώς το 2014. Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους κ.κ. Μανιτάκη, Στουρνάρα και Σαμαρά να επισκεφθούν μαζί του ένα οποιοδήποτε ψυχιατρικό νοσοκομείο και να εκτιμήσουν αν η κατάσταση σε αυτό αντιστοιχεί με ευρωπαϊκή ή με αφρικανική χώρα. Επιπλέον τόνισε πως το Μνημόνιο έχει πλήξει βαρύτατα όχι μόνο τις κοινωνικές δομές αλλά και το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας κι έχει καταστήσει τη Βουλή διακοσμητικό όργανο. Στο ίδιο πλαίσιο, μιλώντας για τη (μη) λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη “κομπάρσους” της κυβέρνησης Σαμαρά.

Το Μνημόνιο πλήττει βάναυσα το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας

Κατά την περιοδεία του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές Χρήστο Μαντά και Ανδρέα Ξανθό, το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Γιάννη Μπασκόζο, αλλά κι από 20 και πλέον μέλη από τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος από τις γύρω περιοχές του νοσοκομείου, είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Όθωνα Χαραλαμπάκη, με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων του ιδρύματος και με τον πρόεδρο του επιστημονικού προσωπικού, τον ψυχίατρο κ. Πανέτο. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο νοσοκομείο τα τελευταία 30 χρόνια, γεγονός που επισημάνθηκε με θετικά σχόλια από πολλούς εργαζόμενους που συνομίλησαν μαζί του.

 

Το Δημόσιο χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά όχι απολύσεις

“Ας τελειώνει αυτό το παραμύθι με τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα”, τόνισε εμφατικά ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: “Ο δημόσιος τομέας στη χώρα μας είναι στρεβλά δομημένος και αποτέλεσμα διαχρονικά των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων εξουσίας που κυβέρνησαν και τον έκαναν σαν τα μούτρα τους. Αλλά υπάρχουν τομείς που χρειάζονται προσλήψεις και όχι απολύσεις”. Επιπλέον, σχολιάζοντας τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι δομές ψυχικής υγείας, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά “να επισκεφθούμε μαζί μια ψυχιατρική κλινική, ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο και να δούμε αν μπορεί αυτή η εικόνα να είναι εικόνα μιας χώρας που θέλει να είναι χώρα της Ε.Ε., χώρα του προηγμένου και πολιτισμένου κόσμου”.

 

Η δημοκρατία σε κίνδυνο

Εκτός από την υγεία και την κοινωνική μέριμνα, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το Μνημόνιο πλήττει βάναυσα την ίδια την έννοια του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας: “Στη χώρα μας οι δημοκρατικοί θεσμοί βρίσκονται σε κίνδυνο, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η Βουλή διακοσμητικό όργανο. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις που δεν εφαρμόστηκαν και έκτοτε τον βλέπουμε μια φορά το τρίμηνο στις πολύ αναγκαίες περιστάσεις”. Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τη λειτουργία της κυβέρνησης Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. “κομπάρσους”: “Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δυο κομπάρσους που στηρίζουν την κυβέρνησή του και οι οποίοι αλληλοκαλύπτουν και επικαλύπτουν και αλληλεπικαλύπτονται με τον κ. Κεδίκογλου ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι κάνοντας δηλώσεις”.

 

Θα στηρίξουμε τις δομές ψυχικής υγείας

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δομές ψυχικής υγείας εξαιτίας του Μνημονίου, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως “οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, το 18 ΑΝΩ, στο πρόγραμμα 'Ψυχαργως', εργαζόμενοι σε κρίσιμες δομές είναι απλήρωτοι για 6 μήνες, για 8 μήνες... κάποιοι είναι ακόμα και για 11 μήνες. Εργαζόμενοι που αποτελούν τη φωνή όσων δεν έχουν φωνή, οι οποίοι απεργούν, διαδηλώνουν, αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και πρέπει να τους συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις”. Και πρόσθεσε: “Θέλουμε να αντιτάξουμε τη στήριξη όλων των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας ως προτεραιότητα. Τη στήριξη των ΝΠΙΔ με δημόσιο έλεγχο και αξιολόγηση, τη διασφάλιση των οργανικών θέσεων και των θέσεων εργασίας και βεβαίως τις δομές της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας ως προτεραιότητα”.

 

Να μπει τέλος στις “εθνικές επιτυχίες” της κυβέρνησης Σαμαρά

Δεν είναι δυνατόν να βαφτίζονται επιτυχείς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όταν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ, αντί για την κατάργησή του, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την προαναγγελία νέων μέτρων τον Ιούνιο, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους επικεφαλής του ελεγκτικού μηχανισμού της τρόικας.

“Επιτυχία για την κυβέρνηση είναι ότι το χαράτσι της ΔΕΗ θα παραταθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο, όταν δέσμευσή της ήταν η κατάργησή του, ότι οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν κανονικά, αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ότι τον Ιούνιο θα ληφθούν νέα μέτρα για να 'καλύψουν' τις αποτυχίες των προηγουμένων, φορτώνοντας με νέα βάρη τον ελληνικό λαό”, υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton