Ο "χρήσιμος ηλίθιος", οι "αυτοαναφλέξεις" και η μεθόδευση της συγκάλυψης
Πουλακίδας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/04/2013

ΡΕΠΟΡTAZ: Μεθοδευμένα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οδηγούν "στα βράχια" την προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Από την ώρα που έφθασε η ώρα της ακρόασης των πολιτικών προσώπων (όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου), μπήκε σε εφαρμογή πιο αποφασιστικά το σχέδιο της συγκάλυψης μιας υπόθεσης που εμπλέκει επιχειρηματίες και κατεστημένους μεγαλοεκδότες, αλλά και πρόσωπα που σχετίζονται με νυν και πρώην πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Η κρίσιμη εξέταση Βενιζέλου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να επικρατήσει η παραφιλολογία αντί της ουσίας

Ο Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται να στείλει (πιθανώς την Τρίτη) υπόμνημα και να μην προσέλθει στην επιτροπή. Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη - Μπίκα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ οπότε η επιτροπή δεν κατέληξε πώς και πότε ήρθε η λίστα στην Ελλάδα. Ομοίως η εξέταση του πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελλέρη διεκόπη, με αποτέλεσμα να ξανακαλείται ο μάρτυρας την Τετάρτη. Ταυτόχρονα από τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη έχει απαγορευτεί να απαντώνται κρίσιμες ερωτήσεις όταν αναφέρονται σε επιχειρηματίες (Μπόμπολας, Λαυρεντιάδης, όμιλος Λάτση κ.ά.).

Και η κρίσιμη εξέταση Βενιζέλου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να επικρατήσει η παραφιλολογία αντί της ουσίας, όπως επεσήμαναν οι Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής σε κοινή τους δήλωση με την οποία κατήγγειλαν τον πρόεδρο της επιτροπής ότι σκοπίμως επιχειρεί να ταυτίσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη με την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεφύλαξε για τον εαυτό του τον ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" (σύμφωνα με τον ορισμό του Λένιν). Είπε ότι "κάποιοι πίσω από την πλάτη μου" και εν αγνοία του έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, "φωτογραφίζοντας" τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ιωάννη Διώτη (ΣΔΟΕΕ) και Κωνσταντίνο Μπίκα (ΕΥΠ). Δείχνει έναν υπουργό που δεν ελέγχει κρίσιμες υπηρεσίες του, όπως τον ΣΔΟΕ.

 

Αναπάντητα ερωτήματα

Ωστόσο έμειναν πολλά κενά. Κανείς δεν γνωρίζει πια πού βρίσκονται οι εκτυπώσεις της λίστας Λαγκάρντ που παρέλαβε ο Ε. Βενιζέλος από τον Ι. Διώτη. Υπενθυμίζεται ότι ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Βεργίτσης έχει παραδεχθεί ότι υπήρχε λίστα 40 - 50 προσώπων. Χάθηκαν οι εκτυπώσεις, όπως χάθηκε το CD από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου...

Παράλληλα, με τις διαρκείς και προβοκατόρικες εντάσεις δεν έγιναν ερωτήσεις ουσίας. Έτσι ο Ευ. Βενιζέλος δεν απάντησε γιατί κράτησε τη λίστα επί 12 ή 15 μήνες στο γραφείο του. Δεν απάντησε γιατί, ενώ είχε τη λίστα στο γραφείο του, σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή απέκρυψε την ύπαρξή της και αποπροσανατόλισε τη συζήτηση, ενώ το ίδιο έκανε και σε ερωτήσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Δεν εξήγησε πότε αναζήτησε το USB. Στην επιτροπή είπε ότι το έψαξε το πρωί της 1ης Οκτωβρίου 2011, μόλις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες. Αλλά στους οικονομικούς εισαγγελείς και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει καταθέσει ότι αναζήτησε το USB το βράδυ 1ης Οκτωβρίου, όταν μίλησε με τον Ι. Διώτη και αντελήφθη ότι ο ΣΔΟΕ δεν είχε τη λίστα Λαγκάρντ. Γιατί αυτή η αλλαγή κατάθεσης; Για να συμπέσει με την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνει ότι το μεσημέρι ο χρήστης "sofia" άνοιξε τη λίστα...


Η χρήστης "sofia"

Και την Πέμπτη οι αποκαλύψεις χάθηκαν μέσα στις "αυτοαναφλέξεις". Για παράδειγμα, πρώτη φορά ο Ευ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι η γραμματέας του Σοφία Μπέλμπα ήταν παρούσα στη συνάντηση με τον Ι. Διώτη και ενδεχομένως εκείνη παρέλαβε το αρχείο. Το συγκεκριμένο γεγονός "πνίγηκε" με τις διαρροές ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου απαίτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην κάθεται σταυροπόδι - η πραγματικότητα είναι πως του επεσήμανε: "επειδή έχετε βάλει σχεδόν το πόδι σας επάνω στο έδρανο, σας παρακαλώ να είστε πιο ευπρεπής, όταν παρίστασθε σε αυτή την επιτροπή".

Όμως η ουσία ήταν ότι, εκείνη την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος ένιωσε την ανάγκη να κάθεται τόσο άνετα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τον ρωτούσε αν έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο γραφείο του και εκείνος της απαντούσε "άπειρους"! Αμέσως μετά αποκαλυπτόταν ότι στο γραφείο του εργάζεται η Σ. Μπέλμπα, που ταυτίζεται με τον χρήστη "sofia", που, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ., άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ. Και την ώρα που μιλούσαν για τη "Σοφία", ο Ευ. Βενιζέλος άρχισε να εμπλέκει την οικογένειά του και όταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου απόρησε γιατί αναφέρει την κόρη του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να φωνάζει ότι "είναι κραυγαλέα αήθης η ερώτηση" και δεν υπήρξε άλλη απάντηση για την εμπλοκή της Σ. Μπέλμπα που ενδεχομένως παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ (αφού ο Ε. Βενιζέλος δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές).


Και τι έγινε δηλαδή!

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν έφερε αποδείξεις ή ενδείξεις ότι παρέλαβε τη λίστα από τον Ι. Διώτη στις αρχές Αυγούστου 2011, όπως ισχυρίζεται. Ενώ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ εμφάνισε την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, ο Ευ. Βενιζέλος αντιπαρέθεσε μόνο τον λόγο του: "Εγώ να δεχθώ την τελευταία εκδοχή Διώτη, ότι μου το έδωσε στις 8 Ιουλίου. Και τι έγινε δηλαδή; Ότι κάποια γραμματέας μου, που το παρέλαβε, το άνοιξε στις 21.00 το βράδυ για 17 δευτερόλεπτα, είδε τρία τυχαία ονόματα για να ξέρει τι είναι αυτό και το έβαλε σε ένα κουτί και το ξανανοίξαμε την 1η Οκτωβρίου; Τι προκύπτει από τις 8 Ιουλίου για το οποίο εγώ πρέπει να δώσω εξηγήσεις;".

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton