Η κατάσταση δεν σηκώνει... κουβαδάκια
Χρήστου Δημήτρης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/02/2013

Μια χαρά πηγαίνει το πρόγραμμα σωτηρίας και εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας. Η ανεργία έπιασε το 27%, η ανεργία των νέων, που είναι το μέλλον του τόπου, όπως λέει και ο Ελλάς - Ελλάς Αντώνης Σαμαράς, χτύπησε το 62%, αλλά πού θα πάει, δεν θα φτάσει το 100%; Τότε θα μηδενίσει το κοντέρ και θα ξεκινήσει από την αρχή! Σόρι για το χιούμορ, αλλά έχω στο νου μου τον Φώτη Κουβέλη, που διαφωνεί με όλα, αλλά δεν θα ρίξει και την κυβέρνηση γι' αυτά. Όσο για τον... παπουτσωμένο γάτο του ΠΑΣΟΚ, αυτός φροντίζει από τώρα για το μέλλον όλων τους. Δεν ενώνουμε, Φανούρη, τα μαγαζιά μας να σωθούμε; είπε στον Κουβέλη. Ντούκου κι εγώ, απάντησε ο γαμπρός της εξουσίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει όσους διαφωνούν να βγουν στην κοινωνία και να ζητήσουν την έγκρισή της για τις απόψεις τους. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει την πολιτική που έχει ανάγκη ο λαός

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ λοιπόν; Ο Αλέκος Αλαβάνος βγήκε μπροστά να κατοχυρώσει την “πατέντα” εξόδου από το ευρώ, που οδηγεί κατ' ευθείαν στον σοσιαλισμό. Κατά συνέπεια, όσοι πρόθυμοι, αργά ή γρήγορα, τον ακολουθήσουν, όπως συχνά καλεί από τα άρθρα του ο καθηγητής Γ. Ρούσης, πρέπει να αποδεχτούν την ηγεμονία του Αλέκου. Έξυπνο. Δεν έχει σημασία για ποιο σοσιαλισμό μιλάμε. Άλλωστε στο μυαλό αυτών των ανθρώπων, που στα εξήντα τους προσβλήθηκαν από παιδικές ασθένειες, ένας ήταν ο... σοσιαλισμός και ας κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Και επειδή αυτό που θέλουν δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό, με την εκλογική εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, θα γίνει με κατάληψη της εξουσίας. Τους συνιστώ, την επιχείρηση κατάληψης να την αρχίσουν ή βράδυ ή πρωί, διότι ντάλα μεσημέρι θα την ξεκινήσει το ΚΚΕ, ώστε να μην μπερδευτούν!

ΠΩΣ να τοποθετηθείς σοβαρά, όταν οι αμετανόητοι ηττημένοι του 20ού αιώνα αρνούνται να βγάλουν συμπεράσματα για τα αίτια της καταστροφής και την ανάγκη νέου σοσιαλιστικού υποδείγματος; Πού να βρουν τις δυνάμεις να μελετήσουν την τρομακτική σημερινή πραγματικότητα, τις ανάγκες συνεργασιών, την ικανότητα και τον κόπο για διαμόρφωση προτάσεων που να γίνονται κατανοητές από τον λαό, απέναντι σε αντιπάλους ενός παγκόσμιου συστήματος που μπορεί να τους κάνει μια χαψιά; Και δεν μπαίνουν στον κόπο, διότι δεν πιστεύουν ότι με αυτά που λένε έχουν πιθανότητες να συγκινήσουν τους δοκιμαζόμενους σκληρά πολίτες. Παίζουν στα σίγουρα, ως μειοψηφικές δυνάμεις διαμαρτυρίας, κάνοντας πολιτική (που λέει ο λόγος) για τον εαυτό τους και την παρέα τους.

ΣΕ ΜΙΑ εποχή που οι πλούσιοι αρνούνται την ανακατανομή εισοδημάτων και εκδηλώνουν αποσχιστικές τάσεις, τόσο σε επίπεδο Ευρώπης (π.χ. Βρετανία) όσο και σε εθνικό (π.χ. Βόρεια Ιταλία, Καταλωνία), η Αριστερά, όπως την φαντάζονται ο Αλέκος Αλαβάνος και οι φίλοι του, θέλει να βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Την πιο φτωχή χώρα της Ένωσης! Δυστυχώς ούτε ο Μαρξ ούτε ο Λένιν ζουν για να απαντήσουν.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ στην πλέον κρίσιμη και δύσκολη φάση της νεότερης ιστορίας μας. Το πείραμα που άρχισε να δοκιμάζεται στην Ελλάδα συνεχίζεται και για να ολοκληρωθεί θα απαιτηθούν αυταρχικές εκτροπές. Δεν είναι καθόλου απίθανο το σενάριο η κυβέρνηση Σαμαρά να πέσει πρόωρα και να έρθει στην εξουσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να αποτύχει ώστε να επαναρχίσει για μεγάλο διάστημα, χωρίς αντιστάσεις, το πείραμα που οδηγεί στην εξαφάνιση των Ελλήνων. Και ενώ όλες οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να εμποδίσουν τον αφανισμό, υπάρχουν πολιτικοί που υποτίθεται ότι υπηρετούν την Αριστερά από τα 22 τους χρόνια μέχρι σήμερα, ως επαγγελματικά στελέχη, οι οποίοι φαντασιώνονται τη συνταγή που έχει αποτύχει. Έχουν απλοποιήσει τα πράγματα μέχρι τρέλας, λέγοντας με άλλα λόγια αυτό που επαναλαμβάνει η ηγεσία του ΚΚΕ. “Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί στον καπιταλισμό. Όλα θα λυθούν στον σοσιαλισμό”, που θα ξεκινήσει (και θα εξαπλωθεί) από αυτήν εδώ τη... νησίδα που λέγεται Ελλάδα!

ΘΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, για παράδειγμα, την “Ελληνική Χαλυβουργία”, θα την ονομάσουμε “Άρης Βελουχιώτης” και οι ηρωικοί και μαχητικοί εργάτες της θα παράγουν φουλ το μπετοσίδερο. Τι θα το κάνουμε το προϊόν, αν δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα; Τι θα το κάνουμε αν δεν μπορεί, γιατί δεν συμφέρει ή και γιατί η ύφεση θα έχει εξαπλωθεί, να το εξάγουμε; Θα το στοιβάζουμε στην αυλή μέχρι να γίνει μια πολύ - πολύ μεγάλη πυραμίδα που να φαίνεται από την Αίγινα, ώστε να έρχονται τουρίστες να την δουν πληρώνοντας εισιτήριο για να φωτογραφηθούν;

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ είναι πολύ σοβαρή για να παίζουν με τα... κουβαδάκια τους τόσο μεγάλοι άνδρες. Τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και όσοι βρίσκονται κοντά του, κατανοώντας τις τεράστιες δυσκολίες και τις ανάγκες διατύπωσης με καθαρά λόγια μελετημένης εναλλακτικής λύσης, οφείλουν να θέσουν στο μεγάλο κόμμα της Αριστεράς κανόνες και πολιτική πρόταση που να είναι σεβαστή από όλους όσοι μετέχουν των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει όσους διαφωνούν να βγουν στην κοινωνία και να ζητήσουν την έγκρισή της για τις απόψεις τους. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει και να υπονομεύει την πλειοψηφία να ασκήσει την πολιτική που έχει ανάγκη ο λαός.

dchristou52@gmail.com

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton