• Aρχική
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 • Ο Αλέξης Τσίπρας σε ΕΣΑΜΕΑ: Βρισκόμαστε στην πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας, λίγο πριν ξημερώσει
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ΕΣΑΜΕΑ: Βρισκόμαστε στην πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας, λίγο πριν ξημερώσει
Σίμος Χ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/02/2013

Στις συνέπειες της απάνθρωπης και βάρβαρης, όπως τη χαρακτήρισε, κυβερνητικής πολιτικής στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ).

"Ακόμα και σήμερα το ΣΔΟΕ δεν προχωρά τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ;"

Ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές Χρήστο Καραγιαννίδη, Γιάννη Σταθά, Δημήτρη Στρατούλη, Δημητρή Τσουκαλά και τον Γιάννη Μπουρνού, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκούν, πολιτική που διαλύει τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές σχέσεις, οδηγεί στη φτώχεια το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και κάνει τα “στραβά μάτια” στον “πλούτο της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής”, όπως αποδείχτηκε με αφορμή το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Υπογράμμισε πως η ανάπτυξη που υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προϋποθέτει την ισοπέδωση της κοινωνίας και ζήτησε την υποστήριξη του ακροατηρίου και όλων όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στη βαρβαρότητα και να ανοίξει μια νέα σελίδα για τη χώρα, η οποία θα χρωματίζεται από τις αξίες της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

 

Να προχωρήσει ο ουσιαστικός έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ

“Ο κοινωνικός και εργασιακός μας πολιτισμός καταργείται στον βωμό μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, μιας πολιτικής που μοιράζει τη φτώχεια στους πολλούς, που μοιράζει τη φτώχεια και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Υπενθύμισε την κρίσιμη συμβολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Παναγιώτη Κουρουμπλή στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας πως “είναι μεγάλη τιμή για τον χώρο σας που ανεδείχθη από τις επίμονες προσπάθειες του Π. Κουρουμπλή, του βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις και την επιμονή του”. Πρόσθεσε ακόμα πως “η ουσία είναι ότι ακόμα και σήμερα, που η υπόθεση αυτή εξετάζεται, όπως εξετάζεται, από την επιτροπή συγκάλυψης που έχει φτιάξει η πλειοψηφία της Βουλής, ο ΣΔΟΕ δεν προχωράει στον έλεγχο. Να μάθουμε ποιοι, πόσα κι αν αυτά τα χρήματα που έχουν στην κατοχή τους νόμιμα τα μεταβίβαζαν στο εξωτερικό ή είναι προϊόν εγκλήματος”.

 

Η "ανάπτυξη" του Στουρνάρα προϋποθέτει την κοινωνική ισοπέδωση

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για “ανάπτυξη”, αλλά και οι προσπάθειές της να εξωραΐσει τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια πολίτες, τέθηκαν επίσης στο στόχαστρο του Αλ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επεσήμανε: “Σήμερα διαβάσαμε σε όλα τα ΜΜΕ ότι η κοινωνία και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση κι ας προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης, μια επίπλαστη πραγματικότητα. Και ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας, να μιλάει για ανάπτυξη. Ποια είναι η ανάπτυξη; Η εικονική ανάπτυξη που μπορεί κάποια στιγμή να δημιουργηθεί όταν θα έχει ισοπεδωθεί το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας; Όταν σήμερα πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Όταν τέσσερις στις δέκα οικογένειες έχουν ανέργους;”.


Να εργαστούμε για μια κοινωνία δικαιοσύνης

Επισημαίνοντας πως η κυβερνητική πολιτική βασίζεται στη συστηματική καλλιέργεια του φόβου και της απελπισίας στους πολίτες, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως είναι αναγκαίο να “τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας τρομοκρατούν και πιστεύουν ότι θα συνηθίσουμε στη μιζέρια”. Και πρόσθεσε: “Ο κόμπος φτάνει στο χτένι και πολύ σύντομα, πιστέψτε με. Μπορεί πολλοί από σας να είστε απογοητευμένοι με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, να πιστεύετε ότι μας έχουν βάλει σε ένα λούκι από το οποίο δεν θα βγούμε εύκολα, όμως η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει. Και τώρα βρισκόμαστε στην πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας, αλλά θα ξημερώσει για τον τόπο, θα ξημερώσει για το λαό μας. Και θα οικοδομήσουμε μαζί μια κοινωνία που θα συγκρούεται διαρκώς με τις προκαταλήψεις, τα κοινωνικά στερεότυπα και τις κοινωνικές κατασκευές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

Αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αλ. Τσίπρα για τη συνεργασία και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τα ΑΜεΑ, ενώ τόνισε πως το αναπηρικό κίνημα δεν λογαριάζει τους κινδύνους και δίνει καθημερινά μάχες για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιπλέον υπογράμμισε πως ο βασικός άξονας μιας διαφορετικής πολιτικής για το θέμα της αναπηρίας είναι η κοινωνικοποίησή της και όχι η εξατομίκευση.

 

Τα προβλήματα των ΑμΕΑ και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως η πολιτική του Μνημονίου, η οποία εφαρμόζεται πιστά από την “τρόικα εσωτερικού”, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και σπρώχνει ακόμα πιο έντονα στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής τις ομάδες εκείνες που ούτως ή άλλως αντιμετώπιζαν αυξημένες δυσκολίες και στην προ του Μνημονίου περίοδο. Απαρίθμησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και παρουσίασε μια σειρά προτάσεων που αντιμετωπίζουν άμεσα τα προβλήματα αυτά, τονίζοντας πως το κοινωνικό κράτος συνιστά βασικό θεμέλιο της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, ο Αλ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στα παρακάτω:

“Το δικαίωμα στο κοινωνικό επίδομα -που καλύπτει επιπρόσθετες ανάγκες που παράγει αυτή καθεαυτή η αναπηρία- ενοχοποιείται.

Καλούνται σήμερα τα πρόσωπα με αναπηρία, δήθεν στο όνομα της απογραφής, να επανεξετάζονται με μια γραφειοκρατική διαδικασία που δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, με συνέπεια να είναι σήμερα συσσωρευμένες στις περίφημες επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) πάνω από 60.000 περιπτώσεις ανθρώπων στους οποίους, χωρίς δική τους ευθύνη, έχει κοπεί το επίδομα και περιμένουν να εξεταστεί ο φάκελός τους.

Το δικαίωμα στην εργασία των προσώπων με αναπηρία αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός. Όλοι οι σχετικοί νόμοι έχουν απαξιωθεί.

Οι δομές ημι-αυτόνομης στέγασης, που στηρίζουν τα πρόσωπα με αναπηρίες όπως είναι η νοητική υστέρηση, ο αυτισμός, το σύνδρομο Ντάουν και άλλες περιπτώσεις, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της έλλειψης οικονομικής στήριξης. Έτσι, καλούνται με τον πιο βάρβαρο τρόπο οι οικογένειες αυτών των προσώπων να επωμισθούν το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της βαριάς αναπηρίας και των επιπτώσεών της.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των μέτρων, που οδηγούν τους αναπήρους σε πραγματικό κοινωνικό ολοκαύτωμα, αποτελεί ο εμπαιγμός σε ό,τι αφορά τις περικοπές, τόσο στους μισθούς των εργαζομένων αναπήρων όσο και στους συνταξιούχους ανάπηρους, ακόμα και σε αυτούς με αναπηρία πάνω από 80%”.

Παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα ΑΜεΑ, ο Αλ Τσίπρας τόνισε: “Εμείς δεσμευόμαστε ότι πρώτη μας προτεραιότητα, μαζί με τον λαό, είναι να οικοδομήσουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης, με πολιτικές έγκαιρης διάγνωσης της αναπηρίας, πολιτικές μιας πραγματικής ειδικής αγωγής που θα εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ομαλής και πλήρους ενσωμάτωσης.

Δεσμευόμαστε για πολιτικές επιδομάτων τα οποία θα προσαυξάνονται με βάση το ποσοστό της αναπηρίας, την έκδοση μιας κάρτας αναπηρίας που θα απαλλάσσει πραγματικά και οριστικά το ανάπηρο πρόσωπο από τον διασυρμό, την ταλαιπωρία και τις πελατειακές σχέσεις και την κρατική γραφειοκρατία. Και βεβαίως την ένταξη των προσώπων με αναπηρία στην παραγωγική διαδικασία”.

 

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton