ΣΥΡΙΖΑ: Η διαφθορά και η διάλυση της κοινωνίας δεν συγκαλύπτονται
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/01/2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡ. ΣΙΜΟΣ - Ν. ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Ο Ευ. Βενιζέλος βλέπει "σκευωρία" για να αποφύγει την ουσία

Αποφασισμένος να τραβήξει την πολιτική αντιπαράθεση με την τρικομματική κυβέρνηση ώσπου να "ξεκλειδωθούν" τα αλλοιωμένα USB και να μην επιτρέψει την εξόφθαλμη συγκάλυψη του σκανδάλου της "λίστας Λαγκάρντ", που επιχειρούν με... μια γροθιά οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα επικοινωνιακά... τερτίπια του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος με τις "πλάτες" του Αντ. Σαμαρά και τη διακριτική συμπαράσταση του Φ. Κουβέλη, αλλά και τη "χορηγία" των διαπλεκόμενων μίντια, έχει αναλάβει τον "βρόμικο" πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτάσσει την αδυναμία του κυβερνητικού μπλοκ να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις ενδείξεις τυχόν ποινικών ευθυνών του Ευ. Βενιζέλου. Και, βέβαια, την κοινωνική κατάρρευση που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές.

Στον αντίποδα, στη φράση "επιτίθεμαι, άρα υπάρχω" θα μπορούσε να συνοψιστεί η στρατηγική που ακολουθεί ο Ευ. Βενιζέλος ευκαιρίας δοθείσης -όπως έχει πει ο ίδιος- από το μέτωπο που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη μεθόδευση της τρικομματικής κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

 

Ο Ευ. Βενιζέλος... επιτίθεται, άρα υπάρχει

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αξιοποιήσει το μέτωπο αυτό κατά της συγκάλυψης προς όφελός του για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, διότι εξαρτά την πολιτική επιβίωσή του από την εξέλιξη της υπόθεσης. Δεύτερον, διότι ο Ευ. Βενιζέλος, μέσα από την πρόκληση και τη συνεχή ανατροφοδότηση μιας "κόντρας" με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με τον Αλ. Τσίπρα, προσπαθεί να περισώσει το ΠΑΣΟΚ, συσπειρώνοντας βουλευτές και στελέχη του.

Έτσι, ο Ευ. Βενιζέλος εμφανίστηκε στη Βουλή επιθετικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια για τη λίστα, την οποία χρησιμοποιεί ως "μοχλό πολιτικής σκευωρίας". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε ποτέ το κορυφαίο ερώτημα γιατί είχε στα χέρια του τη λίστα κατά τη διάρκεια δύο εκλογικών αναμετρήσεων, περιοριζόμενος να κάνει λόγο για "κορυφαία χυδαιότητα". Ολοένα πιο μακριά από την ουσία της υπόθεσης και πάντα εντός του επιχείρηματός του περί "πολιτικής σκευωρίας", ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε προσωπικά τους Ν. Παππά και Π. Σκουρλέτη ότι ο μεν πρώτος μοίραζε αντίγραφα της λίστας ο δε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ "έλεγε δημοσίως ότι έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία, είναι μέσα η οικογένεια του Βενιζέλου". Πανικόβλητος, για να δείξει ότι το γεγονός πως κράτησε τη λίστα και μετά τη θητεία του είναι... αυτονόητο, είπε ότι έχει κρατήσει και απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας, φεύγοντας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τερτίπια Βενιζέλου δεν συγκαλύπτουν τις ευθύνες του

Στην αδυναμία να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τα οποία αφορούν τις ενδείξεις ποινικών ευθυνών, αποδίδουν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να πετάξει την μπάλα (δηλαδή τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ) στην εξέδρα, εξαπολύοντας συκοφαντικές επιθέσεις προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος ψεύτικα στοιχεία. Η αντιπαράθεση που έλαβε χώρα στην ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Πέμπτη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα τη σύγκρουση Τσίπρα - Βενιζέλου, συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να απαντούν στις επιθέσεις που δέχτηκαν, αλλά και να ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή σχετικά με την κατοχή απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο προσωπικό του αρχείο.

Στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αναφερόμενος στα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, επεσήμανε πως η κυβέρνηση έστησε το κατηγορητήριό της για τον κ. Παπακωνσταντίνου με μοναδικό σκοπό να αθωώσει τον κ. Βενιζέλο. Και το έπραξε “στενεύοντας” την έννοια της παράβασης καθήκοντος μόνο για το θέμα της αλλοίωσης κι όχι αυτό της απόκρυψης. Για το θέμα αυτό επικαλέστηκε τη σχετική δικογραφία που εστάλη στη Βουλή τον Νοέμβριο, τονίζοντας πως υπάρχει ρητή αναφορά εκ μέρους των δικαστικών αρχών, που κάνει λόγο για τους αρμόδιους υπουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

 

Τα ψέματα και οι συκοφαντίες του Βενιζέλου

Απαντώντας στην κατηγορία περί διαρροών που εξαπέλυσε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος εναντίον του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη, ο τελευταίος εγκάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για το ότι δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιον δημοσιογράφο ο οποίος να έχει λάβει διαρροές από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με την ύπαρξη συγγενικών προσώπων του κ. Βενιζέλου στη λίστα Λαγκάρντ.

Εξάλλου, ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, διέψευσε κατηγορηματικά την κατηγορία που είχε εξαπολύσει εναντίον του ο κ. Βενιζέλος ότι είναι αυτός που έδωσε το USB στον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη, ενώ πρόσθεσε πως η όλη ιστορία με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει το πλήρες έλλειμμα αξιοπιστίας του κυβερνητικού μπλοκ.

 

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για το ζήτημα των απόρρητων εγγράφων

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μέσω του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα. Ο τελευταίος επεσήμανε πως οι δηλώσεις αυτές αναδεικνύουν την ιδιοκτησιακή αντίληψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σ' ένα θέμα άκρως ευαίσθητο.

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton