Όταν η δημοκρατία τούς γίνεται εμπόδιο...
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/01/2013

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν αγωνίζονται για την εξουσία που δεν έχουν, αλλά για τις πολυτέλειες και τις απολαύσεις που αυτή προσφέρει όταν υπηρετείς τα αφεντικά

Όπως φάνηκε την Πέμπτη στη Βουλή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κυριολεκτικά συνιστώσες του νεοφιλελεύθερου κορμού, της Ν.Δ. Όλοι μαζί δεν παράγουν ίχνος εθνικής πολιτικής για την έξοδο της χώρας από τη συνεχιζόμενη κρίση. Ο ρόλος που τους έχει ανατεθεί είναι η εκτέλεση εντολών, χωρίς κανένα περιθώριο παρεκτροπής. Οι τροϊκανοί ακύρωσαν την επιλογή Στουρνάρα για νομοθέτηση των όρων τους με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και απαίτησαν νομοσχέδια που θα εγκριθούν στη Βουλή, θεωρώντας ότι η παραβίαση, τόσο μαζικά και ξεδιάντροπα, των δημοκρατικών διαδικασιών από ένα κοινοβούλιο χώρας της Ε.Ε. τους εκθέτει ως ρυθμιστές. Φυσικά, ως “πληρωμένος εκτελεστής” ο Στουρνάρας υπάκουσε. Οι τροϊκανοί ακύρωσαν -επίσης- τις πολλές δόσεις που αποφάσισε ο ίδιος κύριος για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων. Πλήρης υπακοή και εδώ. Στην πρόσφατη συνάντηση των τριών εταίρων της κυβέρνησης, αποφασίστηκε (με εισήγηση Κουβέλη) ό,τι και αν προκύψει για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να μη γίνουν τουλάχιστον (!) απολύσεις. Οι τροϊκανοί αντέδρασαν αμέσως και απαιτούν απολύσεις τώρα, πριν το τελευταίο δημόσιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σπάσει σε κακό και καλό.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, από την περίοδο Σημίτη (με τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις) και πολύ περισσότερο επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ, έγινε το μέσον για την εφαρμογή του πρώτου πειράματος τύπου Χιλής στην Ευρώπη, για την πώληση ολόκληρης της χώρας και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο, καθώς η Ε.Ε. λόγω της γαλλικής ανεπάρκειας, παραδόθηκε ουσιαστικά στη νέα γερμανική ηγεμονία. Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς έπαιζε θέατρο με την αντιμνημονιακή πολιτική, έως ότου πάρει την εξουσία. Αυτό που ξέρω, γιατί είναι οφθαλμοφανές, είναι ότι η υποταγή του είναι απόλυτη μέχρι δουλείας. Το πώς και γιατί συνέβη αυτό είναι θέμα που ελπίζω να μην αργήσει να απαντηθεί.

ΑΠΟΛΥΤΗ είναι και η υποταγή (και μάλιστα πολύπλευρη) αυτού που έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ και χρησιμοποιείται μοναρχικά από τον Βενιζέλο για την πολιτική του επιβίωση. Το "φτωχό" παιδί που ξεκίνησε από τις λαϊκές συνοικίες της Θεσσαλονίκης οργάνωσε την προσωπική του πολιτική και κοινωνική ανέλιξη με μαεστρία, συμμαχώντας με οποιονδήποτε μπορούσε να τον βοηθήσει να φτάσει στον... θρόνο. Οι νόμοι ήταν σεβαστοί μόνον όταν εξυπηρετούσαν τα προσωπικά του συμφέροντα. Όποτε αποτελούσαν εμπόδιο, τους άλλαζε και κρατούσε αυτός το κλειδί με το οποίο μπορούσε να τους ξεκλειδώνει.

ΤΙ ΑΦΗΣΕ πίσω του, μετά από 20 χρόνια στο ιερό της εξουσίας; Σχεδόν τίποτα. Κέρδιζαν όσοι μπορούσαν να τον στηρίζουν. Διευκόλυνε με τις συνταγματικές πατέντες του, την ατιμωρησία του πολιτικού προσωπικού, δεν δίστασε να παραβιάσει νόμους και κανονισμούς στην παράνομη δανειοδότηση της Proton Bank του Λαυρεντιάδη, ούτε κώλωσε να καταθέσει νόμο με αναδρομική ισχύ που τον απάλλασσε από την παρανομία του!!!

ΚΟΤΖΑΜ καθηγητής του συνταγματικού δικαίου, αντί να θέσει -ως παράδειγμα προς μίμηση- τον εαυτό του στη διάθεση της κοινοβουλευτικής έρευνας, συνεργάστηκε με Σαμαρά και Κουβέλη για την κατασκευή νέων πατεντών ώστε να μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και υπάρξουν ανεπιθύμητες διαρροές. Όταν διαπίστωσε ότι κινδυνεύει να γίνει ρεντίκολο και τον βεβαίωσε ο Σαμαράς ότι κανείς βουλευτής της Ν.Δ. δεν επρόκειτο να ρισκάρει την πτώση της κυβέρνησης και, κυρίως, την ασφαλή βουλευτική του έδρα, δέχτηκε τις 4 κάλπες. Αλλά δεν του ήταν αρκετό. Υποχρέωσε για λόγους ασφαλείας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να παραβιάσουν τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, ρίχνοντας ψήφο μόνον στην κάλπη του πιο αδύνατου κρίκου! Οι κ. Δριβελέγκας, Κρεμαστινός, Ντόλιος και Θεοδώρα Τσάκρη, ήθελαν από την αρχή να συμβαδίσουν με το γράμμα του κανονισμού της Βουλής και του συντάγματος και έλεγαν πως θα ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, έτσι ώστε να μην προσβληθεί η μυστικότητα της ψήφου. Μόλις έγινε αντιληπτή η πρόθεσή τους, άρχισαν οι πιέσεις έτσι ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές! Μέχρι τελευταία στιγμή τους είχαν από κοντά, ώστε να τους πείσουν να μην ψηφίσουν και στις 4 κάλπες! Το τόλμησε τελικά μόνον η κυρία.

ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για την εξουσία που δεν έχουν, αλλά για τις πολυτέλειες και τις απολαύσεις που αυτή προσφέρει όταν υπηρετείς τα αφεντικά. Στη διαδρομή αυτή θυσιάζονται τα χαμηλής αξίας πιόνια. Όσο ισχύει ο κανόνας ότι ο από κάτω μπορεί να εκβιαστεί, αλλά δεν μπορεί να εκβιάσει, οι απειλές τύπου Τσοχατζόπουλου και Παπακωνσταντίνου δεν προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα στους κατηγορούμενους. Στα μαλακά θα πέσουν μόνον αν κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Αυτό θα το καταλάβει καλύτερα και ο κ. Διώτης, στον οποίο ο Βενιζέλος φόρτωσε όλες τις αμαρτίες. Τις δικές του, του Παπακωνσταντίνου και του πολιτικού συστήματος.

Η ΕΘΝΙΚΗ κυριαρχία εκχωρήθηκε. Οι κατασχέσεις εθνικών περιουσιακών στοιχείων από τους δανειστές είναι πλέον νόμιμες. Τις ενέκρινε και ο Φώτης Κουβέλης. Το πείραμα όμως θα συνεχιστεί. Τώρα πρέπει να εμποδίσουν την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού να τους διώξει για να σωθεί η χώρα. Πρέπει να εμποδιστεί πάση θυσία η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία. Στην προσπάθειά της αυτή η τρικομματική κυβέρνηση έχει πολύ περισσότερους συμμάχους. Η ώρα του αγώνα, της ευθύνης και της ενότητας είναι τώρα.

dchristou52@gmail.com

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton