Έτος ανατροπής, ανάκαμψης, ανασυγκρότησης το 2013
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/12/2012

Του Αϊχάν Καρά Γιουσούφ*

Δεν νοσταλγούμε την προ Μνημονίου κατάσταση με τις πελατειακές σχέσεις, τα ρουσφέτια, τις μίζες, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Οραματιζόμαστε την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της αειφορίας, «δεν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όπως έκαναν προεκλογικά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δεν υποσχόμαστε τα πάντα σε όλους

 

Η κοινωνία έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι εκπρόσωποι της τρικομματικής συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. δεν είναι οι μάγοι με τα δώρα που θα σώσουν την κοινωνία αλλά μια μορφή σύγχρονου Ηρώδη που ψηφίζοντας σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών έχουν εξαθλιώσει την κοινωνία και υπονομεύουν μέρα με τη μέρα το μέλλον όλων, αλλά ιδίως των νέων ανθρώπων.

Η χώρα βαδίζει προς το 2013 με τα σαφή σημάδια μιας εξελισσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.
 Οι αυτοκτονίες είναι η τραγική και διαρκής υπόμνηση,
 οι άστεγοι είναι πλέον οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, 
οι άνθρωποι κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα υποφέρουν επειδή δεν μπορούν να έχουν θέρμανση γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε και δεν μπορούσε να χτυπήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων. 
Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,3 εκατ. φέτος από τους 355.100 το 2008 και τους 878.300 το 2011.

Η κατάσταση στην κοινωνία είναι τραγική. Με την ψήφιση και του τρίτου Μνημονίου οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Οι ταξικές ανισότητες θα διευρυνθούν καθώς φτωχοποιείται η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος θα διαλυθεί, ο δημόσιος πλούτος θα ξεπουληθεί. Η χώρα μας πρέπει να μπει επειγόντως σε μια νέα πορεία. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε λόγο και πράξη, σε σχέδιο πολιτικής αντιμετώπισης, σε προοπτική. Κι αυτό μόνο η Αριστερά μπορεί να το κάνει με όρους αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και δημοκρατίας. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μπορεί να είναι μόνο μια αριστερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με ένα πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής αναγέννησης, που θα βάλει τέρμα στον κατήφορο και θα κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας.

Δεν νοσταλγούμε την προ Μνημονίου κατάσταση με τις πελατειακές σχέσεις, τα ρουσφέτια, τις μίζες, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Οραματιζόμαστε την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της αειφορίας, «δεν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όπως έκαναν προεκλογικά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δεν υποσχόμαστε τα πάντα σε όλους. Δεσμευόμαστε για άμεση αντιμετώπιση των πιο κραυγαλέων αδικιών και των πιο σκληρών επιπτώσεων των Μνημονίων. Γι' αυτό μιλάμε για τον κατώτατο μισθό, για το επίδομα ανεργίας, για τις συλλογικές συμβάσεις, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για αναστολή των ιδιωτικοποιήσεων. Κεντρικός άξονας της πολιτικής μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η διαδικασία αυτή δεν είναι θέμα μόνο κράτους ή αγορών. Είναι θέμα κοινωνίας, κοινωνικών δυνάμεων, κοινωνικών συμμαχιών και κοινωνικών συγκρούσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κέρδισε και συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και μεγαλυτέρων τμημάτων του λαού, γιατί στις συνθήκες της μεγάλης και παρατεταμένης οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης, που εκδηλώθηκε έντονα στη χώρα μας από το 2010, απέδειξε από κάθε άποψη την πολιτική του υπεροχή απέναντι στα κόμματα του δικομματισμού, αλλά και στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ανέδειξε σωστά τον πρωτόγνωρο, σε ένταση και ποιοτικά στοιχεία, χαρακτήρα της κρίσης, αποκάλυψε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., μίλησε πρώτος για τον αντικοινωνικό και αναποτελεσματικό χαρακτήρα των διαδοχικών Μνημονίων και αντιπαρέθεσε στις νεοφιλελεύθερες - μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για να μπει ένα τέλος στην καταστροφή της χώρας και του λαού της και να προωθηθεί η ανοικοδόμηση και η ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Τα κόμματα του Μνημονίου αναζητούν -μέσα στα συντρίμμια που δημιούργησαν- νέο ρόλο και προοπτική. Βασικό τους μέλημα είναι να γαντζωθούν στην εξουσία, βοηθούντος και του εκλογικού νόμου. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ρίξει από καιρό στον δημόσιο διάλογο την πρόθεσή του να μετασχηματίσει τη Ν.Δ. σε μια ενιαία κεντροδεξιά παράταξη. Μάλιστα, οι τελευταίες εξελίξεις στους ΑΝ.ΕΛΛ. πιθανόν να επιταχύνουν την ίδρυση νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε μια συμπληρωματική δύναμη του φιλελευθερισμού χωρίς κοινωνική αντιστοίχηση. Από την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να επωφεληθεί η ΔΗΜ.ΑΡ., που επιδιώκει την ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, όπως και άλλες κινήσεις-πρόσωπα που αναζητούν ένα ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Πρόκειται για προσπάθειες με παλιές συνταγές, ξεκομμένες από τις κοινωνικές διεργασίες, που δεν κομίζουν τίποτα νέο, καθώς είναι ολοφάνερη η αναντιστοιχία τους με τις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Οικοδομούμε ένα σύγχρονο αριστερό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό και συλλογικό κόμμα.
 Που, σύντομα, θα κληθεί από τον κυρίαρχο λαό να βγάλει τη χώρα από το καταστροφικό αδιέξοδο του Μνημονίου.

 

* Ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ είναι βουλευτής Ροδόπης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

 

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton