Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και κυβέρνησης φέρνουν οι λαϊκές κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα
Παπαγιάννης Κώστας
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/09/2012

Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της οριστικοποίησης του νέου αντιλαϊκού πακέτου μέτρων λιτότητας που αναμένεται να προκαλέσουν λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Οι πρώτες αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν από τη Βουλή κι η σύγκρουση θα κλιμακωθεί αφού κι η κυβέρνηση επιλέγει την συκοφαντία για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ λόγω της στήριξής του στους λαϊκούς αγώνες. Πρώτος σταθμός είναι η μεγάλη διαδήλωση της ΔΕΘ το Σάββατο, με το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να τονίζει ότι "εάν εφαρμοστούν τα προωθούμενα μέτρα, ο λαός οδηγείται σε πλήρη φτωχοποίηση και η χώρα σε άτακτη χρεωκοπία" και να ζητά "μαχητική αντιπολίτευση - συντονισμό 'από τα κάτω' για να φύγουν το γρηγορότερο".

Ο Αλ. Τσίπρας ως διαδηλωτής το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, το άλλο Σάββατο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρας, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη δύο φορές, τόσο το επόμενο Σάββατο, για να συμμετάσχει στη διαδήλωση των συνδικάτων, όσο και το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, για να περιοδεύσει στη ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: "Φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις"

 

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζητάει από τους εργαζόμενους να στείλουν "μήνυμα αντίστασης, αλληλεγγύης κι ανατροπής" συμμετέχοντας μαζικά στη διαδήλωση στη ΔΕΘ. Επίσης σημειώνουν ότι οι κυβερνώντες "φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις. Ο πρωθυπουργός κρύβεται από τον λαό. Αποφεύγει να μιλήσει στη ΔΕΘ, πιστεύοντας ότι θα αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες όμως, εξαιτίας της αγριότητας των προωθούμενων πολιτικών, θα είναι εντονότερες από κάθε άλλη φορά".

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπογραμμίζουν ότι "η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις καλλιεργεί τον φόβο, επιχειρεί να οδηγήσει σε περιθωριοποίηση το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα", και συμπληρώνουν ότι "επιστρατεύει τη βία για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων (Ελληνική Χαλυβουργία). Επιδίδεται σε πογκρόμ σε βάρος φτωχών και εξαθλιωμένων μεταναστών. Οι κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν χαρακτηρίζονται ως συντεχνίες και στοχοποιούνται έναντι των άλλων κοινωνικών στρωμάτων".

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισημαίνει ακόμα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνεχίζει να δέχεται σφοδρές επιθέσεις από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ως η κύρια δύναμη αντίστασης στα προωθούμενα μέτρα" προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των φιλικών της μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσπαθεί να του φορτώσει τη χρεωκοπία της χώρας, στην οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια οι δικές της μνημονιακές πολιτικές".

 

Πεδίο αντιπαράθεσης και η Βουλή

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει αποφασίσει να πιέσει την κυβέρνηση και μέσα στην Βουλή κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων του Κανονισμού. Μετά την επερώτηση για το σκάνδαλο της Siemens, μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί η πρόταση για συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο πρώτο Μνημόνιο με διερεύνηση της περιόδου από το 2004 και μετά και με την επισήμανση ότι "ο Αντ. Σαμαράς ξέχασε αυτήν του την πρόταση, εμείς όχι". Το κοινοβουλευτικό έργο δίνει τις αφορμές για αντιπαράθεση με τους υπουργούς, με τελευταίο παράδειγμα την επίθεση του Π. Λαφαζάνη στον Γ. Στουρνάρα για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που συνέβαλαν στη μεγάλη πτώση της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

Τακτική συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από την κυβέρνηση

 

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την πολιτική της συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επαναφέροντας την τακτική που εφάρμοσε πριν από τις εκλογές του Ιουνίου. Ο νέος γραμματέας της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννης, παρομοίασε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με αυτή του Χίτλερ, ενώ χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ "βραδυπορούν τμήμα του πολιτικού συστήματος" που "θα του αλλάξουμε νοοτροπία". Ακόμα, ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς επιλέγει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχεδόν σε κάθε δημόσια δήλωσή του υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσεται στο "λόμπι της δραχμής" εξυπηρετώντας συμφέροντα που θέλουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να απαντά ότι η κυβέρνηση είναι το "λόμπι της χρεωκοπίας", αφού η πολιτική των συνεχών υφεσιακών μέτρων είναι που οδηγεί τελικά τη χώρα στη χρεωκοπία και τη δραχμή.

 

Κανονικά θα γίνει η εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή για την 3η Σεπτέμβρη

 

Την ίδια ώρα, κανονικά θα διεξαχθεί η εκδήλωση που διοργανώνει ο Νέος Αγωνιστής για την 3η Σεπτέμβρη με χαιρετισμό του Αλ. Τσίπρα, παρά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, που, μέσω της εκπροσώπου του Φ. Γεννηματά, υποστηρίζει ότι περίπου του ανήκει αυτή η ημερομηνία, αλλά και την υπαναχώρηση του Μ. Γκίβαλου, ο οποίος δεν θα μιλήσει τελικά στην εκδήλωση, αν κι είχε αρχικά δεχτεί. Ο Μ. Γκίβαλος αρνήθηκε να συμμετάσχει επικαλούμενος την αφίσα της εκδήλωσης στην οποία υπήρχε το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στον οποίο είναι ενταγμένος ο Νέος Αγωνιστής ως συνιστώσα, και μιλώντας για κομματική εκμετάλλευση της 3ης Σεπτέμβρη, πλην όμως επιφύλαξε σφοδρή επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο γι' αυτούς που "απαξίωσαν την πολιτικοϊδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και εμφανίζονται σήμερα ως κληρονόμοι για να τελέσουν το πολιτικό του Μνημόσυνο".

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton