Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/06/2012

Εκτός από την ιστορική επιτυχία της Αριστεράς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ευρύτατη συμμετοχή των αγωνιστριών της Αριστεράς και τον καταλυτικό ρόλο τους στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Στα πρόσωπα των γυναικών εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλάται μία συμβολική νίκη στον αγώνα για την ανατροπή των κοινωνικών αδικιών. Συνειδητοποιημένες φεμινίστριες και κοινωνικά δραστήριες γυναίκες που παλεύουν σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα που απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοινοβουλευτική τους παρουσία θα συμβάλλουν καθοριστικά στα ζητήματα ισότητας των φύλων. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ένα από τα συμβολικά χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοβ, που συμβολίζει τη στήριξη στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος και την έμπνευση που αντλείται απ' αυτούς.

Συνειδητοποιημένες φεμινίστριες, κοινωνικά δραστήριες γυναίκες

25 γυναίκες θα εκπροσωπήσουν την τοπική τους κοινωνία μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σχηματίζοντας μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν για την κοινωνία. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές από αυτές προέρχονται από την περιφέρεια, σπάζοντας τους μύθους σχετικά με τη γυναικεία συμμετοχή εκτός αστικών κέντρων. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και προσμένουμε πως με κάθε ευκαιρία θα αναδεικνύουν τα ζητήματα των γυναικών, όπου κι αν αυτά προκύψουν. Το σημερινό -μετεκλογικό- Εντός Φύλου προσφέρει μια γνωριμία με τις νεοεκλεγείσες, μέσω των βιογραφικών τους.

Επιμέλεια: Αλίκη Κοσυφολόγου, Χρυσάνθη Χειμώνα

 

Επικρατείας

Θεανώ Φωτίου

Πανεπιστημιακός, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Υπήρξε από τις πρωτεργάτριες του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια. Αγωνίζεται για ένα δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

 

Α' Αθηνών
Μαρία Μπόλαρη

Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα της περιόδου 1980-1989 μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε από το ΚΚΕ και από τότε δρα ως οργανωμένο μέλος της Επαναστατικής Αριστεράς. Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ). Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση μέσα από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του 2004, 2007 και του 2009 ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ά Αθήνας

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μαχόμενη δικηγόρος στον τομέα των δικαιωμάτων και του ποινικού δικαίου (πολιτική αγωγή στις υποθέσεις: Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κώστα Τσαλικίδη. Συνήγορος Μάριου Λώλου. Μήνυση Η. Δημητρακόπουλου κατά Κίσινγκερ. Αγωγή Αλέξη Τσίπρα κατά Bild). Πρόεδρος Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων. Γενική γραμματέας Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης. Πτυχία: Νομική Αθηνών, Νομική Ναντέρ. Μεταπτυχιακά: Νομική Σορβόννης και Columbia Νέας Υόρκης (Ευρωπαϊκό, Διεθνές, Ποινικό Δίκαιο). Αρθρογραφία για σύγχρονα κοινωνικά, πολιτικά και νομικά ζητήματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο.Β' Αθήνας

Σοφία Σακοράφα

Γεννήθηκε το 1957 στα Τρίκαλα. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο αγοριών, 18 και 16 χρόνων. Ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1972 και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ και της Μόσχας. Είναι 17 φορές Πανελληνιονίκης και αρκετές φορές Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Από τα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της Αριστεράς συμμετέχοντας σε κινήματα ειρήνης, οικολογίας και ισότητας των δύο φύλων. Στην ψήφιση στη Βουλή των "Μέτρων για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", στις 6 Μαΐου 2010, δήλωσε "παρούσα", διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε συνέχισε ως ανεξάρτητη βουλευτής

 

Ρένα Δούρου

Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο Τύπο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τα διεθνή. Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχθηκε και τα τέσσερα έτη της φοίτησής της στο Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής. Οργανωμένη στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995, υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας. Σήμερα είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ-Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Διεθνών Σχέσεων. Δραστηριοποιείται στο κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Εργάζεται ως σύμβουλος εκδόσεων.

 

Νάντια Βαλαβάνη

Η Νάντια Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου 1954.

Είναι συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (τότε ΑΣΟΕΕ) και υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και σε ασφαλιστική εταιρεία, ενώ από το 1996 μέχρι το 2005 ήταν διευθύντρια ξενοδοχείου στην Κρήτη. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Δήμο Τσακνιά και έχουν ένα γιο και μια κόρη. Από τον Ιανουάριο του 1973 συμμετείχε στο οργανωμένο μαζικό και παράνομο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα στην Αθήνα μέσα από την Αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ. Συμμετείχε σε όλους τους μεταπολιτευτικούς κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες και χρημάτισε μέλος του Κ.Σ. και του Γραφείου της ΚΝΕ και αναπληρωματικό μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Από το 1989 οπότε και αποχώρησε από το ΚΚΕ δραστηριοποιείται πολιτικά στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Από χρόνια μελετά το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

 

Χαρούλα Καφαντάρη

Η Χαρά Καφαντάρη είναι γεωλόγος, πτυχιούχος του ΑΠΘ και συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας. Γεννήθηκε το 1958, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, τα περιβαλλοντικά κινήματα (Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού- Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση απορριμμάτων-Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού) και το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών. Δραστηριοποιείται ενεργά στην περιφερειακή κίνηση Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο, της οποίας ήταν υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και στη Δημοτική Κίνηση Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου. Είναι μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ και της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝ Βόρειας Αθήνας. Επίσης είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων.

 

Βασιλική Κατριβάνου

Η Βασιλική γεννήθηκε στην Αθήνα, την οποία έχει και ως βάση. Εργάζεται διεθνώς ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συγκρούσεων. Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας στο πρόγραμμα του Diploma και στο πρόγραμμα του Master Επίλυσης Συγκρούσεων και Οργανωτικής Αλλαγής του Process Work Institute στο Portland, Oregon. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ως εκπαιδεύτριας και συντονίστριας ομάδων εστιάζεται στην ενδυνάμωση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυναίκες στην Παλαιστίνη. Με αφορμή το δημοψήφισμα του 2004 στην Κύπρο, δημιούργησε μαζί με την Bushra Azzouz το ντοκιμαντέρ "Κυπραίες" ("Women of Cyprus").
Β' Πειραιά

Ευγνία Βαμβακά
Η Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Είναι μέλος της Κ.Π.Ε. του ΔΗΚΚΙ. Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στην Αγγλία στο ST. GILES COLLEGE και πήρε το πτυχίο της το 1979. Έχει κάνει έρευνες και ειδικεύεται στην Παιδοψυχολογία.. Διατελεί από το 2004 μέχρι τώρα Γεν. Γραμματέας της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου, που με την προσωπική της προσπάθεια και τη συμβολή της, η ΕΤΕΠΚ ιδρύει το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΕΛΠ) στο Κερατσίνι.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας και των Παιδικών Σταθμών πρώην ΙΒΣΑ και ΠΙΚΠΑ. Μέσα από την επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της επιτροπής, αγωνίζεται για μια δωρεάν Παιδεία και ποιότητα στην εκπαίδευση. Διδάσκει μαζί με άλλους εθελοντές εκπαιδευτικούς στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά την ελληνική γλώσσα.

 

Α' Θεσσαλονίκης
Ιωάννα Γαϊτάνη

Είναι έμπορος στο επάγγελμα. Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια, υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).

Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

 

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Κατοικεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το 1978 και εργάζεται συνεχώς στον ιδιωτικό τομέα. Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καπουσίζη, υπάλληλο του Δήμου Ευόσμου και έχει μία κόρη και έναν γιο.
Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού, του Εργοστασιακού Σωματείου TOPS του Δ.Σ. του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. και αναπληρωτής πρόεδρος του συνδικάτου ιματισμού. Μέλος της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ.

Β' Θεσσαλονίκης

Ευαγγελία Αμμανατίδου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966, τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο Χαριλάου και από το 1995 κατοικεί στο Δ.Δ. Μεσημερίου του Δ. Επανομής απ' όπου κατάγεται. Είναι παντρεμένη με τον Σάββα Πασχαλίδη και μητέρα τριών παιδιών. Οι επαγγελματικές της ασχολίες είναι συνυφασμένες με την ύπαιθρο. Οικογενειακές αγροτικές καλλιέργειες και παράλληλα από το 2000 εμπορική επιχείρηση γεωργικών μηχανημάτων και ειδών κήπου στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης. Από το '84 υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Διετέλεσε μέλος του Εποπτικού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσ/νίκης. Εκλέγεται για τρίτη φορά βουλευτής.

 

Αιτωλοακαρνανίας


Μαρία Τριανταφύλλου

Γεννήθηκε το 1967 στο Μεσολόγγι όπου ζει και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων όπου δραστηριοποιήθηκε πολιτικά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Πηρέ μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ΑΣΕΠ και την κατάργηση της επετηρίδας των εκπαιδευτικών το 1998. Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών από το 2000 ως το 2002. Μέλος του Κοινωνικού Φόρουμ Μεσσολογγίου και της ΚΟΕ.

Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (κίνημα εναντία στα διόδια, ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου). Πηρέ μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2007 ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικήθηκες εκλογές του 2010 με την Αντίσταση Πολιτών

 

Άρτας
Γεροβασίλη Ολγα

H Όλγα Γεροβασίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε το 1988. Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα. Από τα φοιτητικά της χρόνια μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος με την «Κίνηση Πολιτών».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της παράταξης και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο

 

Αχαΐας
Κανελλοπούλου Μαρία

Η Μαρία Κανελλοπούλου, γεννημένη στις 25 Μαΐου 1945 στα Καλάβρυτα, είναι ηθοποιός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών ταινιών και επίσης σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Έχει κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Αχαΐας στις εκλογές του 2007 και του 2009, ενώ εξέλεγη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη Ανοιχτή πόλη. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με 8.760 ψήφους 2η πίσω από τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα[1].Ηλείας
Ευσταθία Γεωργοπούλου - Σαλταρη

Eίναι καθηγήτρια εικαστικών, λαογραφίας και κεραμεικής. Απόφοιτη του τμήματος Ελληνικός Πολιτισμός του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μέλος του ΣΥΝ με ενεργή παρουσία στους συνδικαλιστικούς αγώνες και στο γυναικείο κίνημα.

 

Ηρακλείου

Διακάκη Μαρία
Κατάγεται από τον Σίβα του δήμου Φαιστού. Ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο και το επάγγελμα της είναι φαρμακοποιός. Είναι παντρεμένη με τον Σωτήρη Ματσάνη επίσης φαρμακοποιό και έχει μια κόρη. Δραστηριοποιείται κοινωνικά από τα φοιτητικά της χρόνια μέχρι και σήμερα.Κεφαλληνίας
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Γεννήθηκε το 1957 από Κεφαλλονίτες γονείς στην Αθήνα, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια και τέλειωσε το Γυμνάσιο. Φοίτησε στη Σχολή Πολιτικών μηχανικών Παν/μιου Πάτρας, όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου». Από το 1982 ζει στο Αργοστόλι και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός της Πολεοδομίας, στην οποία ήταν προϊσταμένη από το 1990 μέχρι το 2010. Το 2005 βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής (Σ.ΟΛ.ΑΡ.) ως η προϊσταμένη της καλύτερης πολεοδομικής υπηρεσίας της χώρας. Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Ψαρρά και μητέρα δύο παιδιών : του Χρήστου και τον Τάσου.Κιλκίς

Ειρήνη - Ελένη Αγαθοπούλου

Η Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Το 2003 πέρασε στη Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2009. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε ενεργά στις καταλήψεις κατά της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων την περίοδο 2006-2007, ενώ το 2004 είχε συμμετάσχει στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Από το καλοκαίρι του 2011 ζει και εργάζεται στο Κιλκίς

 

Κοζάνης

Ευγενία Ουζουνίδου

Γεννήθηκε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών. Απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Αυτοματοποίηση Βιομηχανικών μονάδων) του Πολυτεχνείου Κιέβου, master τεχνικών επιστημών.

Στέλεχος της μαθητικής οργάνωσης της ΚΝΕ και μετέπειτα του ΚΚΕ, εν συνεχεία στον Συνασπισμό. Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού από το 2004 μέχρι σήμερα. Μέλος του Ε.Κ. Φόρουμ. Υποψήφια με την Ριζοσπαστική Αριστερά σε αυτοδιοικητικές εκλογές από το 2005.

Διατηρεί Τεχνικό Γραφείο από το 1989  στην Κοζάνη. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, του Πανελληνίου Συλλόγου Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών. Μέλος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας. Μέλος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης

Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.

 

Λαρίσης
Ηρώ Διώτη

Γεννήθηκε το 1979 στον Χολαργό Αττικής και μεγάλωσε στη Λάρισα. Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Δραστηριοποιείται στην Αριστερά από το 1997, μέσω του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, κινημάτων πόλης και αντιρατσιστικών κινήσεων. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, της γραμματείας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Λάρισας και της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται για δεύτερη φορά βουλευτής.Σάμου
Αγνή Καλογερή

Γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Είναι Γεωπόνος και διατηρεί κατάστημα γεωργικών ειδών στην πόλη της Σάμου. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Καραθάναση, μητέρα ενός παιδιού του Δημήτρη. Από το 1979 μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ, καθώς και του ενιαίου Συνασπισμού. Από το 1998 μέλος του ΔΗΚΚΙ και 2 φορές υποψήφια βουλευτής με τους συνδυασμούς του για τη Σάμο.Σερρών
Αφροδίτη Σταμπουλή

Η Αφροδίτη Σταμπουλή γεννήθηκε και ζει στις Σέρρες, Είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος. Είναι παντρεμένη και έχει δύο ενήλικα παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Το 1985-86 διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων ν. Δράμας. Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών», με συμμετοχή στις τοπικές και εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις στον νομό και στον Δήμο Σερρών από το 2002. Επίσης είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2008 έχει εκλεγεί αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του οποίου εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διετέλεσε το 2008-2011.Τρικάλων

Παναγιώτα Δριτσέλη
Γεννήθηκε το 1982 στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Παν. Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε με Πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε ως ωρομίσθια.


Χαλκιδικής
Κατερίνα Ιγγλέζη

Γεννήθηκε στην Ιερισσό το 1967, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ως σήμερα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 18 χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου , ως Δασολόγος στο Δασαρχείο της Αρναίας. Σήμερα είναι άνεργη. Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική [εξόρυξη μεταλλουργία χρυσού], ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της, ως μέλος του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου.

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton