Ο Αλ. Τσίπρας στην "Γκάρντιαν": Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους λαούς της Ευρώπης
Τσερεζόλε Ε.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/05/2012

Οι προβολείς της δημοσιότητας των διεθνών ΜΜΕ ξαναστράφηκαν στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή, τούτη τη φορά, την περιοδεία του σε Παρίσι και Βερολίνο. Πριν από την αναχώρησή του για τις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στη βρετανική "Γκάρντιαν". Σε αυτήν υποστήριξε ότι "δεν έγινε καμία σοβαρή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη όσον αφορά τα Μνημόνια, τα οποία ήταν καθαρά μια πολιτική απόφαση, που ελήφθη χωρίς τη γνώμη του ελληνικού λαού και αποδείχθηκε καταστροφική. Η απόφαση να μπούμε στο ΔΝΤ ελήφθη από τον κ. Παπανδρέου χωρίς καμία πρόθεση να υπάρξουν αιτήματα από την Ε.Ε.".

Γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ για την περιοδεία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και άρθρο - καταπέλτης κατά ΣΥΡΙΖΑ από το πρακτορείο Bloomberg

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Έλενα Σμιθ, σχετικά με το αν θα ξεκινήσει από τη βάση της καταγγελίας του Μνημονίου, κατά τις διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη, ο Αλ. Τσίπρας, τονίζει: "Το Μνημόνιο είναι νόμος του ελληνικού κράτους και το κράτος έχει το δικαίωμα να αλλάξει τους νόμους όταν αλλάζουν οι ισορροπίες στο κοινοβούλιο, όπου μπορεί να ψηφιστεί ένα διαφορετικό σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής. Το να ψηφίσεις έναν διαφορετικό νόμο στη Βουλή δεν είναι μονομερής κίνηση". Σε ερώτηση "εάν σε περίπτωση καταγγελίας του Μνημονίου η Ευρώπη σταματήσει το δάνειο", επισημαίνει ότι "κάτι τέτοιο θα ήταν μονομερής πράξη. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε αμοιβαία κατανόηση. Εάν κάνουν οποιαδήποτε μονομερή κίνηση, που σημαίνει εκβιασμός, εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε". Σε ερώτηση "πόσο κοντά είναι αυτή η κόλαση για την οποία έχετε πει ότι θα οδηγήσει το Μνημόνιο", ο Αλ. Τσίπρας απαντά ότι "ποτέ πριν δεν είχαμε βρεθεί σε τόσο δυσχερή θέση". "Μετά από δυόμισι καταστροφικά χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει. Το κοινωνικό κράτος θρυμματίστηκε, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, πολλοί φεύγουν μετανάστες, ενώ υπάρχει διάχυτος πεσιμισμός, κατάθλιψη και σημειώνονται αυτοκτονίες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αυτό είναι το μέλλον μιας ευρωπαϊκής χώρας". "Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνουμε έκκληση στους λαούς της Ευρώπης να μας υποστηρίξουν στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε την πορεία της χώρας σε αυτό που ονομάζεται κοινωνική κόλαση", συνέχισε ο ίδιος.

Σε ανάλυσή της, με τίτλο "Μελανσόν και Τσίπρας, ριζοσπαστικά δικός σας", η "Λιμπερασιόν", αναφέρει, μεταξύ άλλων: "Όταν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζαν Λικ Μελανσόν δεν λέει 'αυτοί', αλλά 'εμείς'. Όταν φαντάζεται τον Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής αυτού του αριστερού συνασπισμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς που έγινε η πρώτη δύναμη της Αριστεράς στην Ελλάδα, να φορά το κοστούμι του πρωθυπουργού (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φέρεται να αποσπά 28% ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου), ο πρώην υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές νομίζει ότι φθάνει ήδη στην Αθήνα για να 'δώσει χείρα βοηθείας' στον Έλληνα σύντροφο. 'Ξέρω τι θα κάνω', έλεγε πρόσφατα στη "Λιμπερασιόν". Πρέπει να αποσπάσουμε την παράδοση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Να δανείζει απευθείας στο ελληνικό κράτος. Θα είμαι Αλέξη, θα σφίξω αυτή την τανάλια! (...) Δεν είμαστε ίδιοι, αλλά συγκρίσιμοι", παρατηρεί ο Μελανσόν".

Στο διαδικτυακό άρθρο της η "Ουμανιτέ" σημείωνε ότι "το Αριστερό Μέτωπο κινητοποιείται για την Ελλάδα".

Η συντηρητική "Φιγκαρό" έχει τίτλο: "Ο Έλληνας Μελανσόν επισκέπτεται τη Βουλή". "Πριν τις εκλογές, κανείς στη Γαλλία δεν ήξερε τον Τσίπρα, τώρα η αίθουσα για τη συνέντευξη Τύπου ήταν γεμάτη", ενώ έκανε και αναφορά στη δήλωση του Τσίπρα για τη Μέρκελ σχετικά με το δημοψήφισμα. "Με τον Ζαν Λικ Μελανσόν ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα κοινό σημείο, την οξεία κριτική των σοσιαλιστών. Μπροστά στο γαλλικό του alter ego, ο Τσίπρας τόνισε έτσι ότι 'αν ο Φρανσουά Ολάντ δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του, θα γίνει Ολαντρέου και η Γαλλία θα γίνει Ελλάδα'. Ο Μελανσόν σίγουρα εκτίμησε τη χρήση της λέξης 'Ολαντρέου', που είχε 'εφεύρει' στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών εκλογών".

 

"Ο Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ"

Το άρθρο της βερολινέζικης "Τάγκεσπιγκελ", με τίτλο "O Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ», με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο, επιχειρεί την παρουσίαση ενός πορτρέτου και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Ο Τσίπρας ποντάρει ψηλά. Ο λαϊκιστής εξυπηρετεί τους πάντες. Υπόσχεται συντάξεις στο ύψος του 80% του προηγούμενου μισθού, υψηλότερους μισθούς και επίδομα ανεργίας στο 75% του βασικού μισθού για πέντε χρόνια. Τους ήδη πληρωμένους ειδικούς φόρους για τα ακίνητα δεν θέλει να τους καταργήσει, αλλά να επιστρέψει τα χρήματα. Ο Τσίπρας γοητεύει τους αριστερούς με επαναστατική φρασεολογία και το κέντρο με δηλώσεις του τύπου ‘θα κάνουμε τα πάντα για μείνουμε στην Ευρωζώνη'. Οι εφτά από τις δώδεκα συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ όμως επιθυμούν έξοδο από το ευρώ".

Στις προειδοποιήσεις Μπαρόζο και Λαγκάρντ αναφέρθηκε η γερμανική έκδοση των "Financial Times". «Το μήνυμα είναι σαφές: Αν η Ελλάδα αμφισβητήσει το σχέδιο διάσωσης, θα σταματήσει η ζωτική χρηματοδοτική βοήθεια», σημειώνει. «Το συμφωνηθέν αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας για τη δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Αλλά όλα αυτά τα αγνοεί ο αριστερός δημαγωγός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις εκλογές. 'Δεν απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά η χρεωκοπημένη πολιτική του σχεδίου διάσωσης', δήλωσε ο 37χρονος αριστερός ηγέτης. Μ’ αυτή τη συγκρουσιακή πορεία του ο Τσίπρας διακινδυνεύει τη χαοτική χρεωκοπία της χώρας του», παρατήρησε ο Γερμανός σχολιαστής.

«Σε περίπτωση που ο Τσίπρας υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, καταγγείλει και ακυρώσει όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, τότε η Ευρωζώνη δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει την καταβολή των δόσεων», σημειώνει ο σχολιαστής τής "Frankfurter Allgemeine Zeitung", η οποία χαρακτηρίζει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως μοιραίες για την Ελλάδα.

Τέλος, σε ένα πάρα πολύ επικριτικό άρθρο του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, το πρακτορείο Bloomberg χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ "επικίνδυνο", σημειώνοντας πως οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να δουν πίσω από τα επικίνδυνα ψέματά του. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι μπορούν να ακυρώσουν τους όρους του Μνημονίου, χωρίς να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας. "Εάν οι ψηφοφόροι τους πιστέψουν και αποσπάσουν ποσοστό που θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τις απειλές τους, τότε η χώρα τους, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα βιώνουν για πολλά χρόνια τις συνέπειες αυτής της απόφασης".

Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους όρους του Μνημονίου, το πρακτορείο αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι οι δανειστές της Ελλάδας μπλοφάρουν όταν απειλούν πως θα διακόψουν την βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, γνωρίζουν ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συμπαρασύρει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία και έτσι δεν θα το διακινδυνεύουν. Ίσως, αλλά σκεφτείτε αυτό: εάν όντως πιστεύει αυτά που λέει, τότε είναι διατεθειμένος να τζογάρει σε μια παρτίδα πόκερ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το μέλλον της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου [...]. Αν δεν πιστεύει αυτά που λέει και γνωρίζει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλειφθεί, τότε θέτει σε κίνδυνο τη χώρα του απλώς και μόνο για να κερδίσει δύναμη. Στην πρώτη περίπτωση είναι επικίνδυνος, στη δεύτερη κυνικός». «Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν τι ψηφίζουν στις 17 Ιουνίου. Και πρέπει να ξέρουν ότι αυτά που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του είναι ψέματα», καταλήγει το άρθρο.

 • lisseurs ghd
 • lisseur ghd styler
 • sacs louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • lisseur ghd
 • ghd pas cher
 • achat Sac louis vuitton
 • sacs louis vuitton pas cher
 • sac louis vuitton soldes en ligne
 • chaussures semelle rouge pas cher
 • Sacs Louis Vuitton Pas Cher En Ligne
 • christian louboutin pas chere
 • air jordan 11 pas cher
 • louboutin femme escarpin pas cher
 • christian louboutin pas cher
 • air jordan 6 femme pas cher
 • Air Jordan Pas Cher Magasin
 • Sac louis vuitton Pas Cher Magasin
 • Vente Sac louis vuitton soldes
 • Vente sac louis vuitton
 • air jordan 11 pas cher
 • air jordan 6 retro
 • achat sac louis vuitton